Plaka tanıma sistemi konusundaki ihtiyaçlarınızın tümüne hizmet veriyoruz. Firmamız Çözüm Arge Plaka Tanıma Sistemi‘nin üreticisi ve marka sahibidir. Kuruluşumuz farklı alanlarda kullanılabilecek bu sistemleri sizlerle buluşturabilecek, bu konuda teknik destek sunabilecek donanıma sahiptir.
İhtiyaca özel çözümler sunan firmamız, ekonomik ve profesyonel set ile farklı bütçelere yönelik en iyi şekilde hizmet sunmaktadır. Otopark versiyonu, otoban versiyonu, site versiyonu gibi farklı versiyonlara kuruluşumuz aracılığıyla ulaşabilirsiniz.
Plaka Tanıma Sistemi Nedir?
Plaka tanıma sistemi, araç giriş çıkışlarının kontrollü olarak yapıldığı alanlarda kullanılmaktadır. Araç plakaları okunarak çeşitli senaryolar işletilmektedir. İstenen senaryoya bağlı olarak donanım ve yazılım çeşitlendirilmektedir. Birçok alanda kullanımı mümkün olan sistemler özellikle hızlı ve güvenilir olması ile ön plana çıkmaktadır. Bu sistemler, konumlandırıldığı alanlara çok sayıda fayda sağlar.
Plaka Tanıma Sistemleri Nerede Kullanılır?
Kullanım alanları başlıca siteler, ücretli otoparklar ve otoyollardır. Bunun yanında üniversiteler, hastaneler, kamu binaları, askeri bölgeler, sınır ve gümrük alanları, araç muayene istasyonları, araç kantarları gibi birçok alanda da kullanımı mümkündür. Bu sistemler çok sayıda yerde güvenle kullanılabilir.
Sistemlerin Fiyatları için
Plaka Tanıma Setleri
Plaka tanıma yazılımını geliştiren firmamız, farklı setler sunarak plaka tanıma setleri satışlarını yapmaktadır. Bu setler arasında, size uygun olanı tercih edebilirsiniz. Seçim konusunda kararsızsanız eğer, profesyonel destek için iletişim kanallarımız aracılığıyla bizlere ulaşabilirsiniz.
Eko Plaka Tanıma Seti
1 Adet 2.8-12mm 2 mp Ip Dahua Kamera
1 Adet Çözüm Pts Yazılım Lisansı
Ücretsiz Uzak Kurulum
1 Yıl Ücretsiz Uzaktan Destek
Pro Plaka Tanıma Seti
1 Adet Tiandy 1.3 mp Ip Box Kamera
1 Adet 5-50 mm Tamron Lens
1 Adet 9 ledli Muhafaza
Ücretsiz Uzak Kurulum ve 1 Yıl Ücretsiz Uzaktan Destek
Plaka Tanıma Sistemi Nasıl Çalışır?
Plaka tanıma sistemi, bir görüntü kaynağından gelen resim bilgisinin bir plaka tanıma yazılımı vasıtası ile proses edilip içerisinden rakam ve harflerden oluşan plaka karakterlerinin ayrıştırılması işlemidir.
Görüntü kaynağı olarak kullanılan donanım ip kamera dediğimiz network tabanlı kameralardır. Senaryodaki rolü her saniyede aldığı 25Fps görüntüyü(saniyede 25 resim) anlık olarak yazılıma iletmektir. Yazılım buradaki görüntü analizini yani aldığı resimleri tarayıp içerinden plaka bilgisini çıkaran taraftır.
Bunların dışında, plakanın okunmasının ve sayısal bir veri haline getirilmesinden sonra çeşitli senaryolar işletilebilmektedir. Örneğin plaka kayıtlı ise bariyeri aç yada yasaklı bir plaka gelirse ilgili merciye bilgi ver gibi.
Aşağıdaki videoda sistemin, plaka okumasını nasıl yaptığını izleyebilirsiniz.
Sistemlerin Ağırlıklı Olarak Kullanıldığı Alanlar
Siteler İçin Plaka Tanıma Sistemleri
Ücretli otoparklar İçin Plaka Tanıma Sistemleri
Otoyol Plaka Tanıma Sistemleri
Siteler için Plaka Tanıma Sistemleri
Toplu konut / site gibi alanların giriş-çıkış bölümündeki kayar kapı veya otopark bariyerlerinin kontrolü için kullanılır. Site sakini herhangi bir etiket, barkod yada kart kullanmadan giriş çıkışlarını sadece aracın plakasını sistemin okuması ile otomatik olarak yapar.
Sitelerde kullanılan plaka tanıma sistemi aynı zamanda bir güvenlik ekipmanı olarak da görev yapmaktadır. Okunan plakalar resimleri, tarihleri ve lokasyonları ile birlikte 10 yıl bayınca kurulu olan sunucu üzerinde data arşivi olarak saklanmaktadır.
Sitelerde Araç Limiti Belirleme ve Kullanım Şekli
Siteler küçüklü büyüklü insanların bir arada yaşadığı yerleşim yerleridir. Tüm sitelerde yapım esnasında belirlenmiş araç adedine göre otoparklar bulunmaktadır. Çoğu sitede park alanlarının sayısı daire sayılarında azdır veya eşittir. Ancak site sakinlerinin araç sayıları otopark sayısının tam tersine neredeyse çoğu dairede birden fazladır.
Ayrıca site sakinlerine gelen misafirlerin araçla gelme olasılığı da yüksektir. Site otoparkları mahalle arasında bulunan sokak araları veya müstakil bina önlerindeki park yerlerinden genel olarak daha güvenli ve diğerlerinden daha düzenlidir. Site otoparklarının daha güvenli ve düzenli olması çevredeki araç sahiplerinin site içlerine araçlarını park etmek istemelerine sebep olmaktadır.
Site sakinlerinin araç sayılarının çokluğu ve dışardan site içine araç park edilmesi sitelerde otopark kullanımında sorunlar çıkmaktadır. Yeni yüzyılın problemlerinden biride araç park etmede yaşanan sorunlardır.
Yukarıdaki anlattığımız otopark sorunlarını aşmak için otopark sistemleri geliştirilmiştir. Otopark sistemlerinden biriside plaka tanıma sistemidir. Plaka tanıma sistemleri otoparkların otopark kullanım hakkından fazla araç kullanmasını engellemek için bazı geliştirmeler yapılmıştır.
Araç Limiti Belirleme İşlemleri Nasıl Yapılır?
Peki Plaka tanıma sistemleri otoparklarda araç limitlendirme işlemlerini nasıl yapar? Çözüm ARGE Plaka tanıma sistemlerinin araç limitlendirme işlemlerini nasıl yaptığına bakalım.
İlk olarak sitelerde araç limitlendirme veya araç sınırlandırılması işlemleri için sitelerin tüm giriş ve çıkışlarında plaka tanıma sistemi doğru şekilde kurulmuş olmalıdır. Ayrıca araç sınırlandırılması için araçların plakaları kesinlikle yüzde yüz yani sorunsuz olarak okunuyor olmalıdır veya sistemi yönetenler anlık olarak hatalı okumalara ve okunmamış araçlara manuel müdahale etmesi gerekir.
Tüm bunların yapılmasının sebebi ise araç sınırlandırılması işlemleri için her zaman doğru dataların olması gerekmektedir. Çünkü araç sınırlandırılması için otoparkta park etmiş araçların ve dışarda bulunan araçların hatasız bilinmesi gerekmektedir.
Site sakinlerinin araç sınırlandırılması sisteme nasıl tanımlanır? Araç tanımlaması için site, blok, kat, daire ve dairenin kullanabileceği park alanı sayısı girilmelidir. Örneğin her daire için araç park limiti 1 olarak belirlendi. Ama COZUM sitesi a blok kat 5, 174 nolu dairede 3 adet araç bulunuyorsa sisteme a blok kat 5 174 nolu daireye herbiri için araç limiti 1 olacak şekilde araç kayıtları yapılır.
Araç Sınıflandırma İşlemi Nasıl Yapılır?
Plaka tanıma sistemi her blok kat ve daire için otoparkta bulunan araç sayısı veritabanında bir alanda tutulur. Araçlar otoparka girişte plakaları otomatik olarak okunur ve araca ait park yeri limitini öğrenir, ayrıca site blok kat ve dairede bilgilerinde o daireye ait içerde bulunan araç sayısı öğrenilir.
Eğer araç limiti içerdeki araç sayısından fazlaysa yani araç limiti 3 tane ama içerde 2 araç varsa sistem giriş kapısını otomatik olarak açar. Eğer araç limiti içerdeki araç sayısından az ise yani araç limiti 3 içerdeki araç sayısı 3 ise sistem giriş kapısını açmaz ve araç girişini engeller. Araç girişini engellediğini sisteme bağlı LED tabelada gösterilir, aynı zamanda yazılım ekranında uyarı olarak gösterilir.
Kaçak olarak otoparka giriş yapılması. Otopark girişinde bulunan bariyerler ne kadar araç girişini engellemek için geliştirilmiş olsa da aynı zamanda bariyer konunun altından geçen canlı veya araçlara zarar vermemek için de geliştirilmiştir.
Otoparka giriş izni olan bir aracın hemen arkasından plakası okunup geçiş izni verilmese dahi araçlar hızlıca bariyer kapanmadan otoparka giriş yapabilirler. Bu gibi durumlarda araçların çıkış anında giriş kaydı olmadığı için sistem çıkışını engeller ve LED tabela da ve yazılımda uyarı olarak gösterir. Böylelikle kaçak olarak otoparka giriş yapmış araç çıkışı plaka tanıma sistemi tarafından engellenmiş olur.
Sistem kurulmadan önce park etmiş olan araçlar çıkış yapmaya çalıştığında sistem bu araçların ilk kez çıkış yapmaya çalıştığını anlar ve otomatik olarak kapı ya geçiş izni verir.
Ücretli Otopark Plaka Tanıma Sistemi
Ücret tahsilatı ile çalışan otoparklarda giriş ve çıkış noktalarına yerleştirilir. Aracın otoparkta kaldığı süre ile ücret tarifesi üzerinden hesaplama yaparak otopark ücretinin tahsilatının yapılmasını sağlar.
Farklı ücret ve tarife özellikleri ile ücreli bir otoparkın tüm parasal hesap ve raporlamalarını yapabilmektedir.
Ücretli Otoparklarda Plaka Tanıma Sistemlerinin Çalışma Prensibi
Giriş Noktalarında Çalışacak Plaka Tanıma Sistemi:
Kamera ve loop dedektör konumlandırma;
Ücretli Otopark Plaka Tanıma Sisteminde Loop dedektör konumu:
Giriş kapısında bulunan elektrikli geçiş kapısı (bariyer, kepenk, road blocker, mantar bariyer vb.) konumuna paralel olarak araç yaklaşma noktasına kapının açılış süresi ve mesafe dikkate alınarak plaka okuma işleminin tam olarak yapılması kararlaştırılan konuma Loop dedektör montajı yapılır. Örnek olarak, açılış süresi 2.5 saniye olan bariyerin araç geliş yönünde 5 mt alan olduğu düşünülerek bariyerin 3 mt araç geliş yönüne loop dedektör kurulumu yapılır.
Loop Dedektör Çözüm Arge Plaka Tanıma Sistemi Bağlantısı
Loop dedektörlerde bulunan araç algılama sonrası kuru kontak çıkışı olan rölenin no ve com uçları kullanılır. Loop dedektör bağlantısı için Ethernet bağlantılı I/O kart kullanılmaktadır. I/O kart üzerinde bulunan Buton 1 ve Gnd girişlerine loop dedektör rölesindeki no ve com çıkışları bağlanır. I/O kart girişinde algılanan değerler anlık olarak plaka tanıma sistemi yazılımına iletilir.
Loop Dedektör ile algılanan araçların Plakasının Okunması
Plaka tanıma sistemi yazılımı kamera görüntülerini gerçek zamanlı olarak gösterecektir. Her plaka okuma kamerasında plaka tespit ve okuma alanı olarak dikdörtgen bir çerçeve belirlenecektir. Bu çerçeve aracın loop dedektör algılaması olduğu andaki plaka konumuna odaklanacaktır. Loop dedektörde araç algılandığı anda pts yazılımı I/O karttan gerçek zamanlı olarak bilgiyi alacaktır.
I/O kartın 1 nolu rölesi 2 sn aktif olacaktır. Algılama anında gerçek zamanlı olarak gelen kamera görüntüsündeki, o ana ait görüntüyü alacak ve plaka tanımlama süreçlerine kamerada belirlenen okuma alanındaki görüntüyü işleyerek başlayacaktır. İşlem tamamlandığında sistem okunan plakayı otomatik olarak veritabanına kamera okuma zamanı ile kaydedecektir. Eğer analiz edilen görüntüde plaka okuması yapılamadıysa sistem opsiyonel olarak 2 farklı işlem yapabilecektir.
- İşlem:
Sistem plakasını okuyamadığı görüntüyü ve işlem zamanını bir form açarak gösterecek formda bulunan plaka giriş alanına operatörün giriş yapmasını sağlar. Operatör plakayı girdiğinde sistem plaka, kamera ve araç tespit zamanını veritabanına kaydeder. - İşlem:
Sistem plakasını okuyamadığı görüntüyü ve işlem zamanını otomatik oluşturlan 5 haneli sıra numarası, kamera ve araç tespit zamanını veritabanına kaydeder.
Ayakta Ödeme Noktalarında Çalışacak Tahsilat Sistemi
Ayakta ödeme sistemi araç sahibinin otopark için belirlenmiş farklı bir noktada araç otopark bedelinin tahsilatını yapmak için geliştirilmiştir. Ayakta ödeme sistemi merkezi ödeme sistemi olarak da adlandırılmaktadır. Araçlar otoparka giriş yaptıklarında araçların plakaları ve giriş saatleri sisteme otomatik olarak kaydedilmektedir. Ayakta ödeme noktasına gelen araç sahibi operatöre araç plakasını söyler. Operatör bu plakayı sistemde belirlenmiş bir klavye kısayolu veya butona tıklayarak açılan ekrana giriş yapar. Girilen plakanın veritabanındaki girişi sistem tarafından otomatik olarak kontrol edilir.
Sistemde Girilen Plakanın Giriş Saatinin Bulunamaması
Bu durumda sistem 3 seçenek sunar.
- Seçenek :
İçerde bulunan araç listesi operatöre gösterilir ve bu plakalardan girilen plakaya en çok benzeyen plakalar otomatik sıralanır. Operatör bu listeden aracı tespit edip seçebilir. - Seçenek :
Girişte tespit edilmiş ama plakası okunamayıp sisteme kaydedilmiş araç görselleri liste olarak açılır. Bu listede operatör manuel kontrol ile aracı bulup seçebilir. - Seçenek :
Bu seçenekte aracın girişi hiçbir şekilde tespit edilememişse aracın giriş saati araç sahibinin beyanına göre girilir ve sistem bu araca otomatik giriş saati tanımlamış olur.
Aracın girişinin otomatik olarak bulunmuş olması sağlanır. Veya manuel seçilmiş olması sonrasında, sistem otomatik olarak giriş ve çıkış saatleri arasındaki farkı hesaplayarak aracın otopark kullanım süresini hesaplamış olur. Ve tahsilat ekranını açar. Sistemde tanımlanmış olan tarifelerden varsayılan tarife seçili olarak gelir. Ve bu tarifede belirlenmiş olan ücret hesaplanarak otopark ücreti olarak operatöre gösterilir.
Aynı zamanda sisteme bağlı olan led tabelada aracın plakası, otoparkta kaldığı süre ve otopark ücreti gösterilir. Operatör gerekirse sisteme tanımlı olan diğer tarifeler üzerinden seçim yaparak araç tipi veya müşteri türüne göre farklı fiyat tarifeleri uygulayabilir. Seçimi değiştirilen bu tarifelerden hesaplanan yeni ücretler otomatik olarak operatör ekranına ve led tabelaya yansıtılır.
Operatör bu aşamada araç sahibinin ödeme şekline göre tahsilat tipini seçer ve tahsilat yap butonuna tıklar. Sistem çıkış bilgileri ve tahsilat tipiyle kayıt işlemini tamamlar ve yazarkasa pos cihazına otomatik olarak tahsilat komutunu gönderir. Operatör eğer kredi kartı ile tahsilat yapıyorsa işlemi tamamlar ve slip + yazarkasa fişini ve sistemden otomatik olarak yazdırılan bilgi fişini araç sahibine teslim eder.
Borç Kaydetme:
Araç sahibi ödeme yapamıyor veya yapmıyorsa operatör borç olarak kaydet butonunu tıklayarak sisteme aracın otopark ücretini plakasına borç olarak kaydetmiş olur. Sistem bu araç bilgisini otomatik olarak bilgi fişi olarak yazdırır.
Borç Tahsili:
Araç sahibi geçmiş borçlarını ödemek istiyorsa sistemde bulunan borcu tahsil et butonunu tıklayarak tahsilatı yapmış olur. Sistem bu araç bilgisini otomatik olarak bilgi fişi ve yazarkasa fişi olarak yazdırır.
Otopark Çıkış Noktalarında Çalışacak Plaka Tanıma Sistemi
Eğer çıkış noktasında tahsilat noktası yoksa sadece çıkış kamerası varsa:
Araç loop dedektör üzerine gelince sistem aracı algılar ve okumayı otomatik olarak yapar. Aracın giriş ve çıkış kayıtlarını sistem kontrol eder. Eğer araç sahibi ödeme yapmamışsa çıkış kapısını açmaz. Ödeme yapılmadı bilgisini aracın görüş alanında bulunan led tabelaya 30 sn süreyle gönderir. Eğer ödeme yapılmışsa sistem çıkış zamanını ve kamera bilgisini kaydeder. Çıkış kapısını otomatik olarak I/O kart üzerinden açar.
Eğer çıkış noktasında tahsilat noktası varsa:
Araç loop dedektör üzerine gelince sistem aracı algılar ve okumayı otomatik olarak yapar. Aracın giriş ve çıkış kayıtlarını sistem kontrol eder. Eğer ödeme yapılmışsa sistem çıkış zamanını ve kamera bilgisini kaydeder. Çıkış kapısını otomatik olarak I/O kart üzerinden açar.
Eğer araç sahibi ödeme yapmamışsa:
Sistem otomatik olarak giriş ve çıkış saatleri arasındaki farkı hesaplayarak aracın otopark kullanım süresini hesaplamış olur ve tahsilat ekranını açar. Sistemde tanımlanmış olan tarifelerden varsayılan tarife seçili olarak gelir ve bu tarifede belirlenmiş olan ücret hesaplanarak otopark ücreti olarak operatöre gösterilir.
Aynı zamanda sisteme bağlı olan led tabelada aracın plakası, otoparkta kaldığı süre ve otopark ücreti gösterilir. Operatör gerekirse sisteme tanımlı olan diğer tarifeler üzerinden seçim yaparak araç tipi veya müşteri türüne göre farklı fiyat tarifeleri uygulayabilir.
Seçimi değiştirilen bu tarifelerden hesaplanan yeni ücretler otomatik olarak operatör ekranına ve led tabelaya yansıtılır. Operatör bu aşamada araç sahibinin ödeme şekline göre tahsilat tipini seçer ve tahsilat yap butonuna tıklar. Sistem çıkış bilgileri ve tahsilat tipiyle kayıt işlemini tamamlar ve yazarkasa pos cihazına otomatik olarak tahsilat komutunu gönderir.
Operatör eğer kredi kartı ile tahsilat yapıyorsa işlemi tamamlar, slip + yazarkasa fişini ve sistemden otomatik olarak yazdırılan bilgi fişini araç sahibine teslim eder. Çıkış kapısını otomatik olarak I/O kart üzerinden açar.
Ücretli Otopark Plaka Tanıma Sistemi Teknik Şartnamesi
- Plaka tanıma yazılımı ücretlendirme modülünde Otomobil, Minibüs, Otobüs vb. farklı Fiyat Tarifeleri tanımlanabilir olmalıdır.
- Farklı Tarihlere Veya Farklı Günlere Farklı Fiyatlar Uygulanabilir olmalıdır.
- Aracın İçerde Kaldığı Sürenin Kısıtlaması olmamalıdır. 1 yıl Otoparkta Kalmış Araçlara kadar Ücret Hesaplamalıdır.
- Ücretsiz Tarifeler Tanımlanabilmeli, ücretsiz geçişler ayrı rapor listesinde sunulabilmelidir.
- Abonelik İşlemleri Her Abone İçin Farklı Tarife Uygulanabilir olmalıdır.
- Operatör, Kamera, Araç Tipi, Tarife Bazlı Raporlamalar Oluşturabilmelidir.
- Plaka tanıma yazılımı ücretlendirme modülü Cezalı Tarifeleri Destekemelidir.
- Plaka tanıma yazılımı ücretlendirme modülü Kaçak Araçlarda Borç Takibi Yapılmasını Sağlamalı,aracın tekrar gelişinde eski kaçak geçişi göstermelidir.
- Plaka tanıma yazılımı ücretlendirme modülü Çıkışta Bilgilendirme Fişi Yazdırabilir olmalıdır.
- Plaka tanıma yazılımı ücretlendirme modülü Ön Ödemeli Ayakta Ödemeli Olarak Kullanılabilir yapıda olmalıdır.
- Led tabelaya bilgi göndermeli, oluşan ücret bilgisini led tabelaya yansıtabilmeli, led tabela ile tcp-ıp yada rs232 üzerinden haberleşebilmelidir.
- Hangi vardiyada kimin ne kadar hasılat yaptığını ayrı ayrı raporlayabilmeli, her operatörün kullanıcı adı şifresi ayrı olmalıdır.
- Plaka tanıma yazılımı toplam hasılatı gün, ay, yıl olarak rapor verebilmelidir.
- Ücretlendirme sistemi parametrik olarak ayarlanabilir olmalı ve bu ayarlamalar ile saat/gün olarak giriş ve çıkışlar ücretlendirilmelidir.
- Ücret otomasyonunda ücret ödemesi yapıldıktan sonra ücret programı ile uyumlu bir makbuz yazıcısından otomatik olarak fiş veya makbuz çıkartmalıdır.
- Mali yazarkasa entegrasyonu olmalı, anlaşmalı olunan hugin marka mali yazarkasalar ile entegre çalışabilmelidir.
- Plakasız yada plakası okunamayan araçlar için operatörün kullanabileceği bilgisayar klavyesinde kısayoltuşları olmalı, f3,f4,f5,f6 gibi tuşlar ile manuel plaka giriş ekranı açılabilmelidir.
- Plaka tanıma sistemi ücretli otopark versiyonunda eğer girişte araç plakası bir şekilde yanlış okunmuş çıkış esnasında bu aracın plakasının okunması ile, o anda içeride o plakaya en yakın plakaların listesini ekrana getirerek operatöre seçim hakkı sunmalıdır.
Otoyol Plaka Tanıma Sistemleri
Sistemler, otoyollarda yada cadde tipindeki ana yollarda kullanılan bu sistem o şerit yada şeritlerden geçen tüm araçların plakalarının okunup kaydedilmesini sağlar. Sistem aynı zamanda hız tespiti ve cezai işlemlerde de kullanılabilmektedir. A ve B noktasında okunan plakalar zaman/hız oranına göre ortalama hız hesaplanır. Ve limiti aşan araçlar için cezai işlemler uygulanabilir.
Plaka Tanıma Sistemi Teknik Şartnamesi
Genel Özellikler;
1. Yazılımlar server-client mimarisinde çalışabilmeli ve x64 ve x86 işletim sistemlerinde desteklenebilmelidir.
2. Uygulamalar kurulurken tek bir setup dosyasından kurulmalı, farklı setupların kurulmasına gerek duymamalıdır.
3. Yazılım veritabanı SQL Server olmalı , oracle veri tabanı ilede çalışabilmelidir.
4. Plaka tanıma yazılımı tek pc de 14 adet kamera proses edebilmeli, yazılım performansı bu kamera sayısını destekleyebilmelidir.
5. Plaka okuma yazılımı okunan en son sol tarafta bulunan alana atmalı, soldaki barda anlık resimleri çekilen araçlar ve plakaları açılamaları ile birlikte (tarih saat lokasyon isim vs.) görüntülenebilmelidir.
6. Plaka tanıma yazılımı toplu bilgi girişi için excel formatından dışa aktarma ve dışa aktarımı yine excel formatından içe aktarma özelliğine sahip olmalıdır (data import-export).
7. Yazılım bilgileri Word, pdf, excel, txt, xml ve html ortamlarına aktarma yapabilmelidir.
8. Ücretli otopark versiyonunda sınırsız tarife girişi olmalıdır.
9. Yazılımda girilen tarifeler gün, saat, hafta içi, hafta sonu gibi çeşitli parametrelere dallanabilmeli, sınırsız yapıda tarife değişik şekillerde girilebilmelidir.
10. Araç çıkışı esnasında eğer bir plaka okunamaz yada yanlış okunur ise, içeride o anda bulunan en yakın plakaların olduğu liste operatör önünde açılarak operatörün doğru olan plakayı seçmesine yardımcı olmalıdır.
11. Yazılımda abonelik özelliği olmalı, abonelik bitimi aracı dışarı çıkarmamalı, led tabelalarda abonelik süresi bitti uyarısı vermeli ve bu uyarıları aynı anda anlık olarak göstermelidir
12. Plaka tanıma sistemi yazılımında sınırsız abone tanımlanabilmeli, kara liste özelliği olmalı, eğer plakası okunan araç kara listede ise ekranda anlık olarak popup sekme açmalı ve alarm şeklinde sesli uyarı vermelidir.
Bullet Plaka Tanıma Kamerası Özellikleri
- PTS Kamerası Bullet Tipinde, 4 adet gece görüş ledi üzerinde entegre olmalıdır.
- PTS Kamerasının görüntü sensörü 1/2.7” boyutunda 2 Megapiksel progressive CMoS olmalıdır.
- PTS Kamerasının Efektif pikseli 1920(H) x 1080(V) değerinde olmalıdır.
- PTS Kamerası RAM/RoM 256MB/16MB kapasitesinde olmalıdır.
- PTS Kamerası otomatik diyagram “shutter” hızı 1/3(4)~1/100000sn değerleri arasında ayarlanabilir yapıda olmalıdır.
- PTS Kamerası , renkli modda minimum 0,1 Lux / F1,4, 0 Lux F1.4(IR açık) ışık değerinde görüntü alabilir yapıda olmalıdır.
- PTS Kamerası Sinyal / Parazit (S/N) değeri 50 dB’den fazla olmalıdır.
- PTS Kamerası 4 adet Akıllı R LED yapısı oto/ manuel olmalı ve bu Smart IR
- LED lerle zifiri karanlıkta 60 metreye kadar görüntü alabilmelidir.
- PTS Kamerası üzerinde odak uzunluğu 2.7~12 mm ve fokus kontrolü motorize lens olmalıdır.
- PTS Kamerasının Görüş açısı H: 99º~37º V: 52º~21º ölçülerinde max. Açıklık F1.4 oranında olmalıdır.
- PTS Kamerasının montaj tipi board-in ,lens yuvası motorize lenslere uygun olmalıdır.
- Kameranın video sıkıştırma formatı H.264+/ H.264 olmalıdır.
- Kameranın 2’li görüntü akışı kapasitesi olmalıdır.
- Kameranın Video çözünürlüğü 1080P(1920×1080)/720P (1280×720)/D1(704×576/704×480)/CIF(352×288/352×240) olmalıdır.
- Kameranın Video frame oranı 2M (1 ~ 25/30fps), D1/CIF(1 ~ 25/30fps) olmalıdır.
- Kameranın Bit rate CBR/VBR kontrolü olmalıdır.
- Kameranın Bit rate oranı H264:24K ~ 8192Kbps olmalıdır
- Kamerada gerçek Gece / Gündüz görüntü ICR özelliği olmalıdır.
- Kamera üzerinde 3D DNR “Dijital Parazit Giderme”, 3D-DNR özelliği olmalıdır.
Diğer Plaka Tanıma Kamera Özellikleri
- Kamera AGC “otomatik Kazanç Kontrolü” , AWB “otomatik Beyaz Dengesi”
- ve BLC “Arka Işık telafisi” , HLC ve 120 dB WDR özellikleri olmalıdır.
- Kamerada 4 alan Hareket algılama, İlgili alan RoI, Smart IR, ve Mirror (on/of) özelliklerini desteklemelidir.
- Kamerada video 16x Digital zoom özelliği bulunmalıdır.
- Kamera görüntüsünün ( Flip ) döndürme seçenek oranları 0°/90°/180°/270° olmalıdır.
- Kamerada 4 alana kadar belirlenebilen özel alan maskeleme fonksiyonu olmalıdır.
- Kamerada RJ-45(10/100Base-t) özelliği bulunmalıdır.
- Kamera, HttP; HttP’ler; tCP; ARP; RtSP; RtP; UDP, STMP; FTP; DHCP; DNS; DDNS; PPPoE; IPv4 / v6; QoS; UPnP; NtP; Bonjour; 802.1x; Çok Noktaya Yayın; ICMP; IGMP; Ağ protokollerini desteklemelidir.
- Kamera ağ üzerinden maksimum 20 Kullanıcına kadar izin verebilir yapıda olabilmelidir.
- Kamera, oNVIF,PSIA,CGI profilini desteklemelidir.
- Kamera IoS, Android akıllı cihazlarını desteklemelidir.
- Kameranın üzerinde maksimum 128 GB kapasiteyi destekler yapıda 1 adet SD Kart yuvası desteği bulunmalıdır.
- Kamera DC 12 V PoE (802.3af) güç kaynağı ile çalıştırılmalıdır.
- Kamera maksimum 12.95 W güç sarfiyatı yapmalıdır.
- Kamera -30 °C ~ +60 °C, (-22° F ~ +140° F) ≤95% RH çevresel şartlarda çalışabilmelidir.
- Kamera -30 °C ~ +60 °C, (-22° F ~ +140° F) ≤95% RH depolama koşullarında çalışabilmelidir.
- Kameranın boyutları 72mm×80mmx212.8mm değerlerinde olmalıdır.
- Kameranın ağırlığı en fazla 0.685 kg olmalıdır.
- Kamera en az 2 yil garantili olmalıdır.
- Kamera IP67 koruma sertifikasına sahip olmalıdır.